Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

TipsGebruik zetpillen achterstevoren!

Vindt uw kind zetpillen verschrikkelijk? Komen ze steeds terug naar buiten?  Bedenk dan dit: Een zetpil heeft een puntige en een platte kant. De platte kant is klein genoeg om als voorkant te dienen en de aflopende vorm van de punt maakt dat de kringspier de zetpil, zodra die meer dan de helft is ingebracht, verder naar binnen knijpt. Het enige wat u dus de volgende keer moet doen is de zetpil tot de voorbij de helft inbrengen uw vinger tegen de punt van de zetpil te houden en licht duwen. U zult merken dat de zetpil vanzelf "vertrekt". Hij komt er niet meer uit.


 

Meldtekst op antwoordapp goed inspreken

We merken vaak dat mensen hun naam niet vermelden op de meldtekst van de voicemail van GSM of thuistelefoon. Dit is niet handig bij het terugbel-spreekuur. We kunnen niets inspreken, want bijna elke info die we inspreken betreft uw privacy. Privacy gevoelige zaken willen we niet op de voicemail van iemand anders dan de betreffende patient inspreken. Daarom dit verzoek: maak u meldtekst persoonlijk door uw naam, of in ieder geval uw stem te laten klinken bij de meldtekst.


 naevus foto

Heeft u veel moedervlekken?

Maak er foto's van en bewaar ze! Dan heeft u- als u vermoedt dat er eentje kwaadaardig verandert- altijd vergelijkingsmateriaal. Gebruik daarvoor een lineaal en de MACRO-stand op uw digitale fototoestel (het bloem-symbooltje:macrostand bloemetje tulp)


 

Wilt u weten of u met uw plasklachten naar de dokter moet : www.prostaat.nl/content/bph/ipss-symptommscorelijst.pdf


App Moet ik naar de dokter?

 

ICE

Vanuit de ambulancediensten uit MiddenBrabant is er een verzoek gekomen aan ons om aan de patiënten te vragen in hun GSM een z.g. ICE-nummer te programmeren.

ICE staat voor: In Case of Emergency. 

Als u onder de naam ICE het nummer programmeert van een familielid of goede vriend dan is dat voor de nooddiensten erg handig. Als u zelf niet meer in staat bent om een contactnummer te geven zoeken de ambulancemedewerkers in uw telefoon naar ICE en bellen het nummer. Er wordt namelijk veel (kostbare) tijd verloren met gezoek naar telefoonnummers en ander identificatiewerk als het ziekenhuispersoneel dringend de familie moet bereiken. De internationale code "ICE" helpt dan.

Hopelijk hebben ze uw ICE nummer nooit nodig, maar mocht het onverhoopt wel het geval zijn dan gaat er geen tijd verloren bij belangrijke beslissingen.