Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

CVRM spreekuur (hart- en vaatziekten)

 

 

De afkorting CVRM staat voor Cardio Vasculair Risico Management. We willen de risico’s onder controle hebben die te maken hebben met hart en vaten.

 

Het onderzoek kan om een aantal verschillende redenen plaatsvinden:stethoscoop

-U bent met een hart- en/of vaatziekte bekend

-U heeft hoge bloeddruk

-U heeft een hoog cholesterol

-U heeft hart- en vaatziekten in de familie (preventie)

-U heeft risicofactoren in uw leefstijl (roken, voeding, beweging)

-U heeft risicofactoren in uw meetwaarden (overgewicht, obesitas)

 

De assistente roept u volgens het ingestelde oproepsysteem op. Er wordt een afspraak ingepland en er wordt een briefje klaar gelegd voor het bloedprikken en urine. Liefst minimaal een week voorafgaand aan uw spreekuurbezoek kunt u het bloed laten afnemen.

 

Daarna komt u op het spreekuur van de praktijkondersteuner. Zij neemt alle uitslagen met u door. Ook worden de lengte, bloeddruk, gewicht en buikomvang gemeten. Daarnaast worden de overige risicofactoren (leefstijl en ziektes in de familie) doorgenomen.

Aan het eind van de afspraak worden de conclusies besproken, vervolgacties afgesproken en de termijn waarop u de praktijkondersteuner weer zult zien of spreken. In voorkomende gevallen wordt overlegd met de huisartsen over het te volgen beleid.

 

 

De frequentie waarmee het onderzoek plaatsvindt kan wisselen naargelang de risicofactoren en naargelang de onderlinge wensen.